На Миколаївщині в окупованій Снігурівці залишилися дві тисячі мешканців та гауляйтер Барбашов

Коментарi:

Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім вважає, що окупантам не вдасться провести «референдум» у Снігурівці.

За його словами, гуманітарна ситуація у тимчасово окупованому місті поки є задовільною. Там залишилося близько двох тисяч мешканців, переважно похилого віку, які не хочуть їхати чи щось міняти.

– Вони вже неодноразово переносять через те, що це неможливо, люди не хочуть брати участь у ньому. Близько 8-10 відсотків сказали, що вони прийдуть. Це ще не відомо, що вони скажуть. Це із 2000 всього 160 осіб прийде і «референдум» проведуть, але виглядатиме не дуже. А підвезення до Снігурівки «тітушок», або як їх там називають, теж небезпечно. Ніхто не хоче їхати туди для масовки. У них із цим є проблеми, – сказав Кім.

Нагадаємо, в середині серпня в окупаційній адміністрації у Снігурівці сплив миколаївський антимайданівець Юрій Барбашов, яким правоохоронці цікавляться з 2014 року. Судячи з його заяв, окупанти ще не визначилися до чого приєднувати Снігурівку – чи то до Криму, чи то до рф, чи до Херсонської області.