Подоляк назвав дивним, що місія МАГАТЕ пробула на ЗАЕС всього 2 години

Коментарi:

Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, місія МАГАТЕ за дві з половиною години, які вона пробула на території Запорізької атомної електростанції 1 вересня, мало що встигла побачити.

Про це він заявив в ефірі національного телемарафону

"Це виглядає дуже дивно, на мій погляд. Українська сторона вважає, що коли місія такого рівня, – а це насамперед інженерна, ядерно-фізична місія, яка приїхала не просто подивитися на територію їдальні або певних залів, – а місія, яка має конкретні алгоритми вивчення того, що відбувається з механізмом управління такою складною інфраструктурою, якою є атомна електростанція.

Чи є там небезпека для контурної безпеки – радіаційної, ядерної і в якому взагалі стані реактор знаходиться. Тому дивно, що всього 2 години.

Але МАГАТЕ каже, що залишить певну кількість своїх членів на постійній основі там. Будемо дивитися.

Але все одн: 2 години ще й за умови, що довкола крутяться росіяни, які розповідають, що тут щось прилетіло, там яблуко впало і таке інше – мені видається, що з тих двох з половиною годин, які комісія перебувала на станції в повному складі, можна було тільки послухати дивні казки у виконанні представника "Росатома". Не більше".

Подоляк додав, що треба все ж почекати звіту МАГАТЕ.