76% громадян рф підтримують війну в Україні, – опитування

Коментарi:

За півроку після початку повномасштабного вторгнення рф 76% росіян підтримують дії свій армії, що розв'язала криваву війну в Україні.

"Рівень підтримки дій ЗС рф в Україні за літні місяці не змінився: 46% "виразно підтримують" дії російських збройних сил і ще 30% "швидше підтримують". Не підтримують-в сукупності 17% респондентів", – повідомили соціологи.

Найбільша підтримка дій армії рф в Україні спостерігається серед старшої вікової групи-85%.

У питанні про те, чи слід продовжувати військові дії або переходити до переговорів, російське суспільство розділилося майже порівну: близько половини росіян (48%) вважають, що необхідно продовжувати військові дії, трохи менше (44%) – що слід почати мирні переговори.

Третина респондентів вважають, що такі люди, як вони самі, несуть моральну відповідальність за загибель мирних жителів і руйнування в Україні: 10% вважають, що "безумовно несуть", 23% – "в якійсь мірі несуть".

Зворотної позиції дотримуються 60% опитаних.

Опитування Левада-Центру проводилося 25-31 серпня серед 1 612 росіян у віці від 18 років. Дослідження проводилися вдома у респондента шляхом особистого інтерв'ю.

Статистична похибка не перевищує: 3,4% для показників, близьких до 50%; 2,9% для показників, близьких до 25%/75%; 2% для показників, близьких до 10%/90%; 1,5% для показників, близьких до 5%/95%.