ЗСУ знищили російську переправу через Інгулець, складену з крадених барж, – ОК "Південь"

Коментарi:

Після ударів ЗСУ по мостах на півдні, вони стали непроїзними для російської техніки, і окупанти зараз можуть використовувати їх хіба що для пішої евакуації.

Також ЗСУ продовжують наносити контрольні удари по альтернативних переправах армії РФ, руйнуючи баржі і понтони. Про це сказала речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Нами були нанесені додаткові контрольні ураження тих транспортних артерій, зокрема мостів, які могли б бути способом відправки боєприпасів і важкої техніки, тому вони зараз непроїзні для такої категорії вантажів і транспорту. Хіба що їх можна використовувати для пішої евакуації окупантів на лівий берег і ушивання додому зовсім", – сказала Гуменюк.

Вона підкреслила, що росіяни намагаються використовувати альтернативні переправи – це крадені баржі, понтони і пороми. За її словами, ЗСУ відстежують і контролюють це, і там, де це можливо і доцільно, теж наносяться контрольні удари. Зокрема, були знищені кілька барж і понтонна переправа через Інгулець. Вона додала, що "ця робота триває".

При цьому Гуменюк підкреслила, що російські окупанти на півдні продовжують чинити опір, завдавати авіаційних і ракетних ударів.