Триває низка смертей російських топ-чиновників: випав з вікна і загинув голова ради директорів «Лукойлу»

Коментарi:

Віце-президент «Лукойлу» Равіль Маганов загинув, випавши з вікна Центральної клінічної лікарні в Москві. Нафтовик помер на місці.

Тіло топ-менеджера виявив медичний персонал. Причини події поки не встановлені. В лікарні працює поліція.

"Інцидент стався близько 7:00 мск в Центральній клінічній лікарні на вулиці Маршала Тимошенка. З вікна шостого поверху випав чоловік, в результаті отриманих травм він помер", – розповіло ТАСС джерело в правоохоронних органах.

Маганов в 1980-х роках працював в «Лангепаснефтегазе», що увійшов потім до складу «Лукойлу». З моменту створення АТ в 1993 році займав в компанії керівні пости, курирував питання, пов'язані з розвідкою і видобутком нафти.

У 2006 році Маганов був призначений першим виконавчим віце-президентом ПАТ «Лукойл». У 2020 році, після смерті голови ради директорів нафтової компанії Валерія Грайфера, очолив раду і покинув правління.

Його молодший брат Наіль Маганов є головою ради директорів АТ "Танеко" і членом Ради директорів ПАТ "Татнафта" — найбільшої нафтової компанії Росії.

Перша половина 2022 року ознаменувалася низкою дивних смертей серед керівників нафтогазових компаній. У січні в Ленінградській області знайшли мертвим 60-річного главу транспортної служби «Газпром ІНВЕСТ» Леоніда Шульмана. Поруч з тілом лежала записка, в якій він скаржився на болі в зламаній нозі. Її справжність викликала сумніви: навряд чи топ-менеджер не міг дозволити собі знеболювальне. При цьому в кінці 2021 року служба безпеки «Газпрому» проводила перевірку компанії, якою він керував.

У березні в Ленобласті виявили тіло заступника гендиректора Єдиного розрахункового центру "Газпрому" з корпоративної безпеки Олександра Тюлякова. Зміст його передсмертної записки не стали розголошувати.

У квітні в московській квартирі виявили мертвими колишнього віце-президента «Газпромбанку» Владислава Аваєва, його дочку і дружину. За попередньою версією, він застрелив дружину і 13-річну дочку, а потім наклав на себе руки.

У травні колишній топ-менеджер нафтової компанії "Лукойл" Олександр Суботін помер в Митищах після сеансу у місцевих шаманів. Його намагалися вилікувати од похмілля отрутою жаби, проте сеанс закінчився летальним результатом. Олександр Суботін-рідний брат колишнього віце-президента з постачання та продажу нафти «Лукойлу» Валерія Суботіна. Він працював у центральному апараті, і його сприймали як одного з наступників президента Вагіта Алекперова.