На південному напрямку ЗСУ знищили 200 окупантів, командні пункти двох полків, систему "Солнцепьок" та іншу техніку

Коментарi:

На південних рубежах захисту українські військові знищили понад 200 росіян, 6 складів ворожих боєприпасів, військову техніку та озброєння загарбників.

Про це повідомляє оперативне командування "Південь".

По Березнегуватській громаді ворог завдав авіаційного удару парою вертольотів Ка-52. Обійшлося без жертв

Протягом дня 31 серпня ворог завдав вогневого удару з важкої ствольної артилерії по Криворізькому та Нікопольському районах. В результаті обстрілу пошкоджені житлові будинки. Постраждалих серед цивільного населення немає.

Українська авіація завдала 24 удари по місцях зосередження противника, його сил і засобів, командних і опорних пунктах, логістичних центрах, транспортних шляхах і бойових позиціях.

Також ракетно-артилерійськими підрозділами в рамках виконання вогневих завдань нанесені удари по пунктах управління безпілотними літальними апаратами, станціям радіоелектронної боротьби і радіолокаційним, реактивним системам залпового вогню і засобам протиповітряної оборони ворога.

Каховський і Дар'ївський мости – під щільним вогневим контролем, що виключило їх використання ворогом для підтягування техніки і боєприпасів.

"Попадання результативні, пошкодження суттєві. Налагоджена окупантами Понтонна переправа в районі Дар'ївки знищена", – йдеться в повідомленні.

За даними ОК" Південь", в результаті вогневих зусиль ЗСУ ворог зменшив свою присутність на 201 людину, 12 танків Т-72 і 18 одиниць автомобільної бронетехніки.

Влучно знищені важка вогнеметна система "Солнцепьок", зенітний ракетний комплекс "Бук-М3", 5 гаубиць "Мста-Б", самохідна гаубиця "Акація", 2 самохідних артустановки, 3 мобільних міномети.

Крім того, ліквідовано 6 складів ворожих боєприпасів у Бериславському, Генічеському та Херсонському районах, а також командні пункти 331-го парашутно-десантного та 56-го десантно-штурмового полків ворожих військ.