У Запоріжжі чиновники розікрали майже всю гуманітарну допомогу на мільйони доларів США

Коментарi:

Запорізьких чиновників підозрюють у привласненні гуманітарної допомоги, яку направляють в область з початку вторгнення Росії в Україну.

Вчора, 30 серпня, силовики провели ряд обшуків у будівлях місцевої влади. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"Слідчо-оперативні дії відбуваються за фактом ймовірного незаконного привласнення гуманітарної допомоги, наданої Запорізькій області з початку широкомасштабного вторгнення Росії. Йдеться про обшуки в міськраді, обласній військовій адміністрації, складських приміщеннях і за адресами проживання причетних до злочину осіб", – повідомили у відомстві.

Агент НАБУ Євген Шевченко повідомив, що всього було розкрадено 22 морських контейнера, 389 залізничних вагонів і 220 вантажних автомобілів гумопомоги, яка призначалася для переселенців і українських військових. Реалізація вкраденого проходила за допомогою торгових мереж.

Під час обшуків у посадових осіб Запорізької міської ради виявлено незареєстровану вогнепальну зброю та набої до неї, а також грошові кошти у значних обсягах.

У списку підозрюваних (список неповний, слідчі дії тривають):

- голова Запорізької ОВВА Олександр Старух

- секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв

- депутат Запорізької обласної ради Віктор Щербина

- заступник голови Запорізької ОВВА Злата Некрасова

Попередня правова кваліфікація вчинених кримінальних правопорушень-ч.5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 та ст. 368-5 КК України.