В України достатньо запасів газу в сховищах для опалювального сезону, – Оператор ГТС

Коментарi:

У підземних сховищах газу (ПСГ) Україна вже накопичила 13 мільярдів кубометрів блакитного палива. До жовтня запаси збільшаться ще, що дозволить нормально пройти опалювальний сезон.

Про це сказав глава "Оператор ГТС України" Сергій Макогон в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", посилаючись на дані "Нафтогазу"

"Зараз в ПСГ 13 мільярдів кубометрів газу. До 15 жовтня за прогнозними розрахунками буде близько 14,4 мільярдів кубометрів газу. З такими запасами реально пройти помірну зиму, оскільки на сьогоднішній день споживання газу значно скоротилося. Видобуток газу в Україні залишається надзвичайно важливим для того, щоб забезпечити всіх споживачів, однак він знаходиться в зоні ризику", – сказав Макогон.

Читайте також "Шантаж Росії провалився". Ціни на газ в ЄС впали на $1000 За три дні

Він додав, що у зв'язку з військовою загрозою і значними ризиками додаткові обсяги імпорту були б дуже доцільні. Однак як представник оператора ГТС запевнив, що транспортні маршрути для імпорту газу з Польщі, Словаччини та Угорщини готові до імпорту газу в обсязі 54 мільйонів кубометрів на добу.

"На жаль, здійснити ремонт деяких об'єктів у Донецькій, Луганській та Запорізькій областях неможливо через постійні обстріли, складну військову ситуацію. Але ми швидко все відремонтуємо, як тільки військові нададуть нам доступ", – сказав Макогон.

Тим часом у" Нафтогазі " не поділяють його оптимізму. Юрій Вітренко порадив українцям запасатися ковдрами і теплим одягом на випадок, якщо температура на відкритому повітрі впаде нижче 10 градусів нуля. Він допустив масові відключення тепла.