Росіяни безуспішно намагаються втриматися на Півдні – Генштаб

Коментарi:

Російські окупанти намагаються утримати позиції на півдні і продовжують безуспішні спроби наступу на Донбасі.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України у зведенні станом на 18:00 31 Серпня.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка залишається без істотних змін. Ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли в Чернігівській та Сумській області. Продовжує ведення повітряної розвідки прикордонних районів.

На Харківський напрямку російські окупанти вели вогонь з танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії, підтримували високу інтенсивність розвідки БПЛА. Ворог завдав авіаударів по району Руських Тишок, здійснив невдалу спробу наступу в напрямку Прудянки.

На Слов'янський напрямку ворог обстрілював позиції Сил оборони, намагався покращити логістичне забезпечення своїх військ.

На Краматорськ напрямку окупанти вели вогонь зі ствольної та реактивної артилерії, використовували авіацію.

На Бахмутському напрямку сили оборони відбили спроби наступу противника в напрямках Веселої долини, Бахмута, Зайцевого, Майорська та Кодеми.

На Авдіївському напрямку противник вів вогонь з танків, ствольної та реактивної артилерії. Здійснив невдалу спробу наступу в напрямках Авдіївки, Первомайського, Красногорівки та Мар'їнки, зазнав втрат і відійшов.

На Новопавлівському напрямку ворог вів обстріли та спробував покращити тактичне становище в районі Перемоги, успіху не мав.

На Запорізький напрямку окупанти вели обстріли і задіяли авіацію.

На Южнобужском напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні займаних позицій. Вживає заходів щодо заповнення втрат і відновлення логістичного забезпечення угруповання військ. Здійснював обстріли з танків, ствольної і реактивної артилерії, а також удари авіацією.