Представникам міжнародних організацій розповіли про гуманітарну ситуацію в Миколаєві

Коментарi:

Мер Олександр Сєнкевич зустрівся з представниками міжнародних організацій United Nations, UNICEF, UNHCR, WFP.

Зустріч присвятили гуманітарній ситуації в місті і допомоги міжнародних організацій жителям Миколаєва.

Під час наради Олександр Сєнкевич розповів про загальну ситуацію в місті та роботу всього гуманітарного блоку. Зокрема, про забезпечення лікарень медикаментами, підготовку шкіл до дистанційного навчання та роботу Департаменту соцзахисту з незахищеними категоріями населення.

Заступник мера Анатолій Петров розповів, як місто надає допомогу внутрішньо переміщеним особам. Зокрема, в Миколаєві обладнані два тимчасових Центри для їх проживання. Там людей постачають одягом, засобами гігієни та триразовим повноцінним харчуванням. У центрах є гаряча вода і можливість випрати речі.

Олександр Сєнкевич підкреслив, що сьогодні допомога незахищеним категоріям населення надається в повному обсязі, адже цим займаються не тільки міська влада, а й різні волонтерські штаби в місті. При цьому є нагальна потреба допомогти людям, які втратили роботу.

Мер розповів, що якраз за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН місто приступило до видачі гуманітарної допомоги особам, які втратили роботу і офіційно перебувають на обліку в центрі зайнятості. Таких людей у Миколаєві 1808.

Представники міжнародних організацій обговорили можливість продовження такої співпраці і домовилися про низку онлайн зустрічей з міською владою для координації спільних дій у наданні допомоги городянам.