Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ на півдні країни за добу виконали 220 вогневих завдань

Обстановка на півдні України на 14.00 30 серпня – від ОК «Південь» ЗСУ

Обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку залишається складною, але контролюється Силами оборони.

Тривають позиційні бої з метою покращення положення по лінії фронту.

На світанку ворог двічі атакував ракетами повітряного базування Х-31 Баштанський район. Людських втрат нема.

В Нікопольському районі «Градами» та важкою артилерією було пошкоджено близько десяти житлових будинків, дев’ять господарських споруд, церкву, автовокзал, кафе, дев’ять крамниць, дитячу центральну бібліотеку, газогін та лінію електропередач.

Нашими бомбардувальниками протягом ночі нанесено два удари по районах зосередження ворога в районі Киселівки і Костирки.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 220 вогневих завдань, в тому числі і по трьох мостах – Антонівському автомобільному, Антонівському залізничному і Дар’ївському – для закріплення їх непрацездатного статусу.

Підсумкові втрати ворога за ніч склали 159 виведених з ладу рашистів та 60 одиниць ворожої техніки. Зокрема, п’ять танків Т-72, три гаубиці «Мста-Б», пускова установка С-300, станція радіоелектронної боротьби та радіолокаційна станція, 120 мм мобільний міномет, п’ять протитанкових ракетних комплексів, 40 одиниць броньованої та автомобільної техніки.

Ворог продовжує повітряну розвідку із застосуванням безпілотних літальних апаратів. В районі Правдиного вночі знищено безпілотний розвідник. А вранці ворог з моря завів на територію Одеського району ще одного безпілотного шпигуна. Силами протиповітряної оборони ворожий лазутчик був знищений.

Корабельне угруповання противника в Чорному морі продовжує погрожувати застосуванням 24 високоточних ракет «Калібр».