Ворог стріляв біля Миколаєва і бив по 23 селах півдня України, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на 6 ранку 28 серпня.

Розпочалася 186 доба героїчного протистояння української нації.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв район Білопілля Сумської області.

На харківському напрямку противник здійснював обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Перемога, Протопопівка, Гусарівка, Слатине, Іванівка, Петрівка, Руська Лозова, Соснівка, Великі Проходи. Завдав авіаударів біля Гусарівки та Первомайського. Обстрілів зазнав Харків.

На Слов'янському напрямку ворог намагався вести штурмові дії в напрямку Довгенького і Богородичного, успіху не мав і змушений був відійти.

На Бахмутському напрямку противник намагався вести наступ у напрямках вершини, Кодеми, Семигір'я та Зайцева. Українські захисники зупинили і відкинули окупантів.

На Авдіївському напрямку ворог вів наступ у напрямку Лозове-Першотравневе, отримав жорстку відсіч і вимушено відійшов.

На Південнобузькому напрямку окупанти продовжували вражати з наявних видів артилерійського озброєння населені пункти Олександрівка, Степова Долина, Прибузьке, Лупареве, Лимани, Посад-Покровське, Новогригорівка, широке, Первомайське, Партизанське, Квітневе, Киселівка, Велике Артакове, Яковлівка, Андріївка, Потьомкіне, Кобзарці, Ольгине, Трудолюбівка, Княжівка, Добрянка та Тополине. Стріляв у районі Миколаєва. Ворог задіяв авіацію для удару поблизу Андріївки.