"Нафтогаз" попередив, що в квартирах взимку буде холодніше звичайного і можливі масові відключення тепла

Коментарi:

Глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко радить українцям запасатися ковдрами і теплим одягом на випадок, якщо температура на відкритому повітрі впаде нижче 10 градусів нуля.

Про це він розповів у коментарі The Guardian.

При "нормальній ситуації" Вітренко обіцяє 17-18 градусів тепла в квартирах, що на 4 градуси нижче норми.

Опалювальний сезон в Україні залежить від міжнародних союзників України, які повинні надати їй кошти для імпорту газу на 4 мільярди кубометрів, а також від можливих непередбачених обставин війни – наприклад, знищення росією газової інфраструктури або подальше скорочення поставок газу в Європу, пише британська газета після розмови з Вітренко.

"Без фінансової підтримки нам буде не вистачати газу, а це буде означати, що у нас будуть дуже високі ризики виходу з ладу енергосистеми. Будуть відключення на великих ділянках", – сказав глава"Нафтогазу".

Україні потрібно близько 10 мільярдів доларів на імпорт газу. Вітренко переконаний, що союзники розуміють необхідність виділення цих коштів, але він не може бути впевнений, що Україна отримає кошти – під час війни все може статися.

Так, існує небезпека того, що росія націлиться на якусь найважливішу складову газової інфраструктури України. Близько 50% газових родовищ України знаходяться в Харківській області, в чотирьох милях від лінії фронту. Якщо вони або українські сховища будуть пошкоджені, доведеться імпортувати більше газу.