На Південнобузькому напрямку фіксується підвищена активність ворожих розвідувальних безпілотників

Коментарi:

На деяких напрямках окупанти зазнали відчутних втрат у живій силі: вечірнє зведення Генштабу від 28 серпня

Ворог не залишає спроб повністю захопити Донецьку область, а також утримати позиції в Херсонській, Харківській, Запорізькій та Миколаївській областях.

Однак українські ракетно-артилерійські підрозділи атакують скупчення особового складу та військової техніки російських окупантів. На деяких напрямках ворог має відчутні втрати в живій силі.

Сіверський, Волинський та Поліський напрямки

Ситуація на півночі залишається стабільною. Росія продовжує утримувати в прикордонних районах Брянської та Курської областей деякі підрозділи.

Окупанти обстріляли райони населених пунктів Грем'яч Чернігівської області, Нова Слобода Нововасилівка, Іскрисківщина та Тур'я Сумської області. Вели повітряну розвідку з безпілотників.

Харківський напрямок

З артилерії і танків окупанти обстріляли населені пункти Харків, Прудянка, Протопопівка, Пришиб, Чепіль, Заїлівка, Руські Тишки, Байрак, Петрівка, Мосьпанове і Великі Проходи. Під удари авіації противника потрапили райони Рубіжного.

Також ворог проводить розвідку безпілотниками. Зробив спробу поліпшення тактичного становища біля Світличного, успіху не мав, відійшов.

Слов'янський напрямок

Противник обстрілював з артилерії різних типів райони неподалік Довгенького, долини, дібровного, Великої Комишувахи та Карнаухівки. Українські воїни відбили штурм неподалік від Борогодичного.

Краматорський напрямок

Російські війська з танків і артилерії обстрілювали території неподалік Слов'янська, Верхньокам'янського і спірного. Завдали авіаційних ударів неподалік Григорівки.

Бахмутський напрямок

Обстріли цивільної інфраструктури зафіксовані поблизу Бахмута, Веселої долини, Майорська та Роздолівки. Ударам авіації піддалися райони населених пунктів Кодема і Яковлівка. ЗСУ відбили наступ ворога біля Веселої долини.

Авдіївський напрямок

Окупанти масово з танків і артилерії обстрілювали населені пункти Невельське, Опитне, Орлівка, Новоолександрівка, Нью-Йорк, Красногорівка та Первомайське.

Армія РФ намагалася прорвати оборону біля Первомайського, але без результатів.

Новопавлівський та Запорізький напрямки

Окупанти обстрілювали в районах Вугледара, Богоявленки, Великої Новосілки та Новомихайлівки, а також території біля Гуляйполя, Кам'янського, Бурлацького, Времівки та Червоного. Також окупанти завдали авіаударів поблизу Полтавки.

Південнобузький напрямок

Армія рф обстрілювала з усього наявного озброєння населені пункти Миколаїв, Лупареве, Степова Долина, Посад-Покровське, Широке, Партизанське, Киселівка, Велике Артакове, Андріївка, Ольгине, Князівка, Тополине, Мирне, Квітневе, Веселий Кут і Лозове.

Ударам авіації піддалися території біля Андріївки та Олександрівки.

Фіксується висока активність ворожих розвідувальних безпілотників