В Миколаєві було тихіше, бо в Херсоні наша авіація знищила ворожу ППО

Обстановка на півдні України – підсумок за 26 серпня від ОК «Південь»

О півдні диверсійно-розвідувальна група ворога, в кількості близько дести осіб, спробувала провести штурмові дії на напрямку Добропілля – Добрянка. Успіху не мала, відійшла. Вздовж лінії зіткнення працювала ворожа штурмова авіація і гелікоптери. Без наших втрат.

Протягом дня нанесено один ракетний та чотири авіаційних удари. По Миколаєву ворог випустив два реактивних снаряди з системи залпового вогню “Смерч”. Влучено по відкритих поверхнях за містом. Втрат та руйнувань немає.

Натомість наша тактична авіація уразила засоби ворожої протиповітряної оборони в Херсоні, опорний пункт в Новопетрівці та скупченя ворожої живої сили і техніки там же, й в Ольгиному.

Наші ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 250 вогневих завдань.

Ліквідовано 24 рашистів, дві РСЗВ «Смерч», три самохідні гармати “Гіацинт”, самохідну гармату артилерії “Піон”, самохідну артилерійсько-мінометну установку “Нона”, 5 одиниць броньованої і автотехніки. В районі Інженерного і Чорнобаївки знищено склади з боєприпасами.

Враження Антонівського та Дар’ївського мостів не дозволяє їх використовувати для прямування важкої техніки.

В корабельному угрупованні ворожого флоту знов напоготові 4 ракетоносії – два надводних і два підводних – з 24 -ма ракетами «Калібр» у спорядженні.