На Південнобузькому напрямку під обстріли потрапили Миколаїв, Кривий Ріг і 16 сіл, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація 18.00 26 серпня.

Триває 184 доба героїчного протистояння української нації.

Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, відновленні боєздатності підрозділів, що зазнали втрат.

На Сіверському напрямку в орог задіяв ствольну артилерію для обстрілів цивільної і військової інфраструктури Середини Буди, Шевченкового, Катеринівкиа та Вільного Сумської області.

На Харківському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів неподалік Мосьпанового, Первомайського та Байрака.

На Слов’янському напрямку противник намагається відновити наступ в напрямку Барвінкового. Вів наступальний бій у напрямку Карнаухівки, успіху не мав, відійшов.

Окупанти намагалися вести штурмові дії у напрямках Соледара, Бахмутського, Бахмута та Кодемм, успіху не мав.

На Авдіївському напрямку загарбники намагалися покращити тактичне положення у напрямку Невельського, отримали відсіч та відійшли.

На Південнобузькому напрямку ворог продовжив обстріли Миколаєва, Кривого Рогу, а також сіл Лупареве, Прибузьке, Посад-Покровське, Новогригорівка, Партизанське, Червона Долина, Велике Артакове, Квітневе, Іванівка, Потьомкине, Трудолюбівка, Благодатне, Таврійське, Первомайське, Широке та Поляна. Ударами авіації намагався зруйнувати важливі об’єкти інфраструктури в районах населених пунктів Олександрівка, Лозове та Ольгине.