Російській нишпорці, який слідкував за керівництвом Миколаївської області на чолі з Кімом, суд визначив запобіжний захід

Підозрюваний намагався вирахувати і місце розташування РСЗО «HIMARS».

Суд обрав запобіжний захід, підозрюваному у незаконному поширенні інформації про дислокацію українських військ – його цілями були системи «HIMARS», військові склади, представники керівництва міста та області

Обрано запобіжний захід 50-річному миколаївцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, цей чоловік за попередньою змовою з іншою особою, систематично збирав та передавав інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ, місць зберігання паливно-мастильних матеріалів.

Окрім цього, підозрюваний намагався вирахувати місця розташування РСЗО «HIMARS».

Також він слідкував за місцезнаходженням посадових осіб керівництва Миколаївської області, намагався знайти їхні точні координати та передавав зазначену інформацію російським спецслужбам.

На засіданні Центрального районного суду, підозрюваний визнавав свою провину.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у сумі 2 мільйони 481 тисячі гривень.

Прес-служба Центрального районного суду міста Миколаєва звернула увагу, що на момент постановлення ухвали Закон щодо права суду не визначати заставу за підозрою у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення ще не набрав законної сили.