У степах Миколаївщини окупанти "звільнили" село Комсомольське, а з села Благодатне їх вибили

Міноборони рф відзвітувало про "звільнення села Комсомольське".

З такою назвою населений пункт зараз можна знайти тільки за старими радянськими картами вже неіснуючого Жовтневого району.

В 2016-го воно перейменоване в Благодатне, за останнім переписом населення там проживало 417 осіб. Територія всього 0,375 квадратних кілометра, але балакаюча голова мо рф Конашенков з гордістю повідомив, що після «його звільнення встановлено контроль над територією Миколаївської області площею 12 квадратних кілометрів».

Від "часткового успіху" там одна назва, заявив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім. А більш детально розповіла про ситуацію навколо Благодатного керівник прес-центру сил оборони ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

"Наші бійці тримають росіян в околицях села, де його легше бити на відкритій території. Ризик вуличних боїв мінімальний.

Лінія зіткнення, на Південному фронті зокрема, дуже рухлива. Навіть коли ворог мав частковий успіх і просунувся до околиці Благодатного, він був дуже швидко вибитий звідти. Якщо стежити за актуальними картами війни, які змінюються майже кожні кілька годин, – зазначила Гуменюк.

Вона підкреслила, що лінії зіткнення змінюються постійно, що пов'язано з тим, що бойові дії ведуться на відкритій території.

- Це відкритий степ, де немає можливості сховатися, тому перехід в такі вуличні бої зовсім інша тактика, тому що вони ведуться в населених пунктах. Ми майже не допускаємо і тримаємо ворога в околицях, щоб він був на відкритій поверхні і його можна було швидко повернути на ті позиції, які РФ називає своїми «рубежами оборони», – пояснила Гуменюк.