На Миколаївщині на тендері на світильниках для шкіл чиновниця «затемнила» 840 тисяч гривень

Крадіжка державних грошей за допомогою тендерів не припиняється

Під час тендеру на закупівлю освітлювального обладнання для закладів освіти Южноукраїнська його була завищена вартість.

Заступниця начальника управління освіти, обіймаючи посаду голови тендерного комітету управління освіти, зловживаючи службовим становищем, з метою отримання неправомірної вигоди на користь третьої особи не вжила заходів, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі». Вона не скасувала зазначені торги, в якому підприємство надало завищену пропозицію на придбання освітлення. Тим самим посадовиця завдала матеріальний збиток державному бюджету на суму 840 тисяч гривень.

Це встановили в ході розслідування слідчі відділу поліції № 3 Вознесенського районного управління за оперативного супроводу Управління СБУ в Миколаївській області

Слідчі за процесуального керівництва окружної прокуратури повідомили жінці про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ України «Зловживання владою або службовим становищем».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, повідомили у відділ комунікації поліції Миколаївської області.