Шойгу в День Незалежності України заявив, що окупанти спеціально гальмують свою "спецоперацію"

Коментарi:

Міністр оборони росії Сергій Шойгу в День Незалежності України повторив свою заяву, що рф нібито свідомо уповільнює темпи наступу в Україні, щоб "мінімізувати жертви серед мирного населення".

російський пропагандистський телеканал RT і РІА Новини з посиланням на заяву Шойгу на нараді міністрів оборони країн Шанхайської організації співробітництва 24 серпня

"В ході спецоперації ми суворо дотримуємося норм гуманітарного права. Удари наносяться високоточною зброєю по об'єктах військової інфраструктури Збройних сил України-пунктах управління, аеродромах, складах, укріпрайонах, об'єктах військово-промислового комплексу. При цьому робиться все, щоб уникнути жертв серед мирних громадян. Безумовно, це уповільнює темпи наступу, але ми йдемо на це свідомо", – здивував Шойгу

Міністр оборони рф також набрехав, що російські військові "на звільнених територіях організували системну роботу з налагодження мирного життя". За словами Шойгу, окупанти нібито надають гуманітарну допомогу, відновлюють інфраструктуру і системи життєзабезпечення.

При цьому він додав, що нібито українські військові нібито "застосовують тактику випаленої землі, грубо порушують міжнародні норми, діють як терористи".

А поставки Заходом озброєнь Україні, за словами Шойгу, нібито "множать число жертв і затягують військовий конфлікт на території цієї країни".

Російський міністр оборони також заявив, що"Київ, побоюючись викриттів, розправляється з власними солдатами, які здаються в полон".