Відважного командира миколаївської авіаескадрильї нагороджено Хрестом бойових заслуг

Відсіч окупантам

Президент Володимир Зеленський нагородив "хрестом бойових заслуг" командира авіаційної ескадрильї Миколаївської 299-ї бригади тактичної авіації, підполковника Ростислава Лазаренка.

З початку збройної агресії Лазаренко здійснив 88 бойових вильотів, у тому числі 58 бойових вильотів – з 18 травня по 1 липня. Брав участь у знищенні скупчення броньованої техніки і живої сили противника. Він кавалер ордена Богдана Хмельницького трьох ступенів.

Вильоти виконували в складних умовах протидії з боку протиповітряних засобів і винищувачів противника.

- Наші люди пройшли багато випробувань, вистояли проти зла, і сьогодні ми можемо сказати впевнено, що незалежність України збережемо ми назавжди. Збережемо, тому що у нас є такі воїни. Збережемо, тому що у нас є такі громадяни. Збережемо, тому що у нас є така єдність. Збережемо, тому що у всіх нас є розуміння, за що і за кого ми боремося, – сказав Володимир Зеленський під час церемонії вручення нагород.

Хрест бойових заслуг-державна нагорода України-Відзнака Президента України, встановлена для відзначення військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань, утворених відповідно до Законів України, за видатну особисту хоробрість і відвагу або видатний геройський вчинок під час виконання бойового завдання в умовах небезпеки для життя і безпосереднє зіткнення з противником; видатні успіхи в управлінні військами (силами) при веденні військових (бойових) дій. Нагорода» хрест бойових заслуг " заснована Указом Президента України Володимира Зеленського 5 травня 2022 року.