На Миколаєві затримали агента російського ГРУ, який полював за HIMARS

Коментарi:

СБУ затримала ще одного агента рф, який «полював "за позиціями українських" HIMARS»

В ході контрдиверсійної спецоперації в прифронтових районах Миколаєва затриманий агент Головного управління генерального штабу з РФ (більш відомий як ГРУ).

Житель Миколаєва збирав розвіддані про дислокацію, переміщення і озброєння Сил оборони України на південному напрямі.

За даними контррозвідки Служби безпеки, основним завданням зрадника було виявлення і передача окупантам координат бойових позицій реактивних артилерійських систем «HIMARS».

За допомогою цієї інформації рашисти планували проведення диверсій і ракетних ударів.

Контррозвідники встановили, що затриманого завербував кадровий співробітник військової розвідки росії після початку повномасштабного вторгнення.

У поле зору російських спецслужб він потрапив як активний прихильник прокремлівських поглядів на збройну агресію проти України. Зловмисник поширював свої деструктивні повідомлення в соцмережах.

Пропозицію щодо негласної співпраці з агресором отримав на власний телефон у месенджері. Після вербування приступив до виконання ворожих завдань з розвідувально-підривної діяльності.

Відомості про об'єкти переправляв своєму куратору з рф по закритих каналах електронного зв'язку у вигляді детальних схем, які після передачі знищував.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російським координатором.

Слідчі Служби безпеки повідомили зраднику про підозру у вчиненні злочину. Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.