Арахамія закликає переглянути узгоджену урядом кандидатуру нового глави Миколаївської району

Коментарi:

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія закликає уряд, Офіс президента і обласну владу Миколаївської області переглянути рішення про кандидатуру Олександра Омельчука на посаду голови Миколаївської районної державної адміністрації.

Про це Арахамія написав у Twitter.

Він заявив, що на посаду голови Миколаївської РВА «намагається прорватися кандидат, який має багату "ватну" біографію».

«Знаю, що ця інформація обурила багатьох людей. Тому я вже звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка та голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма щодо виправлення цієї кадрової помилки. Усе буде добре», — пише Арахамія.

Він додав, що «перспективні кандидати» не мають сподіватися, що зможуть «перевзутися, і хтось пробачить їм те, що було до війни».

Зазначимо, 23 серпня стало відомо, що уряд погодив призначення Олександра Омельчука на посаду голови Миколаївської районної державної адміністрації Миколаївської області.

Колишній глава Миколаївської району Ігор Мухарський звільнився за власним бажанням.

Що відомо про Олександра Омельчука?

У Миколаєві Омельчук – особистість відома. Тісно пов'язаний з "Партією регіонів" і "Опозиційним блоком — за життя". Був депутатом міськради від цієї політсили.

У 2015 році був призначений на посаду заступника Миколаївського міського голови з питань енергоефективності з 2016 по 2020 рік. Після цього Омельчук працював радником генерального директора "Миколаївської ТЕЦ".

На місцевих виборах в 2020 році він балотувався в міськраду від партії «Николаевцы», але та не подолала прохідний бар'єр.