У Маріуполі собаки в пошуках їжі розривають могили із загиблими

Коментарi:

У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі собаки у пошуках їжі розривають могили загиблих після 24 лютого городян.

Про це у Телеграмі повідомляє Маріупольська міська рада, опублікувавши відео.

«Відео не для людей зі слабкими нервами. В окупованому Маріуполі досі не закрите питання щодо належної ексгумації тіл з місць хаотичного поховання. Так, бродячі собаки у пошуках їжі розкопують у Приморську районі могили невідомих маріупольців, які загинули через обстріл», – йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що, по-перше, це зневага до самих загиблих маріупольців, а по-друге, така недбалість може призвести до спалаху інфекції.

«В деяких районах та кварталах навіть і не приступали до ексгумації тіл. Ось так окупанти та колаборанти «дбають» про пам'ять загиблих у цій війні», – підкреслили у міській раді.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.