США готує фантастичний подарунок ЗСУ на День незалежності

Відсіч окупантам

США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні на суму близько $3 мільярдів. Це планують зробити в середу, 24 серпня, — День незалежності і півроку після початку повномасштабного вторгнення РФ, повідомляє Associated Press з посиланням на американських чиновників.

За їх словами, війна рф проти України затягується, а допомога США в області безпеки переходить на довгострокову кампанію. Як пише агентство, гроші підуть на фінансування контрактів на безпілотники, зброю та інше обладнання, яке може не з'явитися на фронті ще рік або два.

У загальний пакет допомоги, що надається США в рамках ініціативи щодо забезпечення безпеки України( USAI), за одну ніч ще можуть внести зміни, але навряд чи вони будуть значними, пише AP.

Співрозмовники агентства заявили, що, на відміну від більшості попередніх пакетів, які зосереджувалися на більш нагальних потребах Києва в озброєнні, новий в основному спрямований на те, щоб допомогти Україні забезпечити її середньо – і довгострокову оборонну позицію.

Також новий пакет націлений на те, щоб» запевнити українських чиновників: Сполучені Штати планують продовжувати свою підтримку, незважаючи на повсякденні дії конфлікту", сказали американські чиновники.