З 1 вересня чоловіків з України випускатимуть під заставу в 200 тисяч

Коментарi:

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів подробиці нової опції, яка дозволить виїжджати представникам бізнесу за кордон. Найцікавіше, що влада фактично легалізує для чоловіків платний виїзд за кордон, вимагаючи заставу в 200 тисяч гривень (за нинішнім курсом – близько 5 тисяч доларів).

Також міністр зазначає, що послуга запускається в експериментальному форматі і буде називатися "єВідрядження". Нею зможуть скористатися ФОПи та юрособи.

Виїжджати можна буде не довше ніж на 7 днів, а за 7 днів до відрядження потрібно внести 200 тисяч гривень на рахунок Ощадбанку. Якщо протягом 7 днів людина не повертається, ця сума вилучається на користь держави.

Нардеп Ярослав Железняк уточнює, що ці гроші потрібно буде внести на власний ескроу рахунок в Ощадбанку. Такий рахунок ще називають "умовним", він застосовується для безпечного проведення розрахунків і автоматично переходить від одного власника до іншого при настанні певних умов.

У разі конфіскації коштів за неповернення людини з-за кордону після 7 днів ці гроші будуть передані на потреби Міноборони, а підприємство не зможе більше ніколи оформити нові дозволи на виїзд співробітників за кордон, а діючі будуть скасовані. Тобто людина підставить колег і всю компанію.

Щоб відправити свого співробітника за кордон, середня зарплата в компанії повинна бути не менше 20 тис. грн на місяць, повинна бути своєчасно надана податкова звітність, не повинно бути заборгованості зі сплати ЄСВ.

Одночасно у відрядження можуть їхати не більше 10% співробітників, але не більше 10 осіб.

Подати заявку на" євідрядження "можна буде через"дію".