"Група шойгу" підставила росгвардію під удар HIMARS в Херсоні

Коментарi:

Військові рф в конфліктують з ФСБ.

Російські окупанти і колаборанти не можуть поділити «владу» на захоплених територіях Херсонської області. Найкрасномовнішим прикладом стало те, що військовим рф – так званій «групі шойгу» було відомо про повторний удар ЗСУ по казармах росгвардії в Херсоні в липні, але вони не попередили про нього товаришів.

Тоді з різницею в кілька годин в місті зафіксували два прильоти. Про це в коментарі «24 каналу» розповів місцевий активіст Володимир Молчанов.

За його совами, після першого удару окупанти евакуювали своїх людей, які роздавали гуманітарку з так званого центру партії «єдина росія» в 150 метрах від епіцентру майбутнього, другого вибуху.

Молчанов каже, що вони знали про те, що буде другий удар, але не попередили про це. Тому за його наслідки, в тому числі і за те, що тоді загинув представник керівництва росгвардії, відповідальні і російські військові.

"Група шойгу" (сергій шойгу – глава міноборони рф. – ред.) таким чином помстилася угрупованню ФСБ за попередні обшуки у їхніх людей в Херсонській «обласній військово-цивільній адміністрації», – підкреслив активіст.

Він додав, що між російськими військовими і ФСБшниками в Херсоні дійсно йде боротьба за «владу». У той же час ефективність дуже страждає в обох «урядів». Другі абсолютно не контролюють ситуацію, це краще вдавалося місцевим колаборантам, які були призначені «шойгувцями», але зараз змінилося і це.

"Без Сальдо (окупаційного " голови адміністрації Херсонської області", якого отруїли. – ред.) у них все пішло шкереберть, і якихось централізованих заходів з підготовки до "референдуму" або переведення економіки на російські рублі, а бізнесу на оплату податків на російські рахунки зараз не відбувається»,-пояснив Молчанов.

Він вважає, що становище окупантів залежить від активності і працездатності конкретних місцевих колаборантів, яка помітно зменшилася в Херсоні.