У ЗСУ пояснили, чому командування росіян втекло з Херсона

Коментарi:

Військове командування російських загарбників тікає з окупованого Херсона. Це означає, що наступ ворогові менш важливо, ніж збереження власних життів.

Про це в ефірі телемарафону заявила керівник прес-центру сил охорони і оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк

"Швидше за все, це (втеча командування РФ – ред.) означає, що комусь треба зберегти своє життя і комусь дуже страшно за свої перспективи. І усвідомлення того, що наш вогневий контроль над транспортними та логістичними артеріями є потужним і невідворотним", – пояснює Гуменюк.

При цьому вона зазначила, що окупанти, намагаючись використовувати мости для перевезення легкою автотехнікою своїх "безцінних" життів, вони все ж ризикують.

"Тому що розуміють, що пошкодження, які ми наносимо, досить красномовні. Тобто, не витримають ці логістичні маршрути перевезення важкої техніки і підтягування резервів, допомоги військової такої вже не буде", – підкреслила Гуменюк.

Також вона відповіла на питання, чи можливий взагалі наступ росіян за таких обставин на цьому напрямку.

"В умовах сучасного ведення бою і управління (все ж існує дистанційне керування військами) вони зможуть зараз і будуть намагатися, але те, що їх не настільки цікавить результативність цієї операції, а збереження своїх життів, то це очевидно", – пояснює Гуменюк.

Нагадаємо, раніше глава Миколаївської обласної Військової адміністрації Віталій Кім заявив, що Більшість представників військового командування росіян виїхало з Херсона.