В окупованій Снігурівці готуються розпочати навчальний рік за російськими стандартами освіти

Коментарi:

Батькам школярів, які залишилися в місті, погрожують і вимагають відпускати дітей на заняття

Нещодавно від жителів окупованої Снігурівки стало відомо, що в місті йде підготовка до організації навчального процесу в школах, але вже за російськими стандартами освіти.

Як повідомляє Сніг з посиланням на людей, що залишилися в місті, займаються цим не окупанти, а місцеві педагоги-колаборанти за вказівкою Тетяни Мезиной (колишній депутатці Баштанского районної ради, яка з моменту окупації Снигиревки добровільно працює на росіян). Зокрема, активну роботу проводить Тетяна Засеченко, яка працювала методистом ДЮСШ.

"Засеченко вже пройшла курси перепідготовки педагогів у Криму. Росіяни призначили її директором опорної школи. Вона давно допомагала Мезиной, на посаду погодилася із задоволенням. Більшість вчителів, які залишилися на окупованій території в Снігурівці, не згодні працювати в таких умовах. Але люди бояться, їх можна зрозуміти. Тим більше що Мезина і Засеченко погрожують і батькам, якщо ті відмовляться пускати дітей на заняття, але це небезпечно, їх змушують, щоб 1 вересня вчителі і діти провели уроки, проте не гарантують ніякої безпеки для життя і здоров'я", – зазначив співрозмовник.