Навіщо потрібно використовувати ортопедичний матрац для сну?

Коментарi:

Неможливо залишатися здоровим, сповненим сил і перебувати в хорошому настрої без здорового сну. Саме сон є основою нашого самопочуття та довголіття. Тільки подумайте: щодня, протягом усього свого життя, від народження людина 1/3 свого життя проводить уві сні! Зрозуміло, що всі атрибути, так чи інакше «причетні» до сну, дуже важливі. Це стосується і матеріалу постільної білизни, і моделі подушки, і товщини ковдри, і, звичайно, матраца.

Матраци бувають різні. І найпростіші, з вати, і пружинні, і сучасні, створені за останніми технологіями. Саме такими є анатомічні матраци. Анатомічний матрац Київ радить використовувати як абсолютно здоровим людям (для щоденного сну), так і людям, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом (для профілактики та лікування подібних захворювань).

Конструкція анатомічного матраца така, що він підтримує хребет у природному положенні. Завдяки цьому протягом усієї ночі м'язи людини залишаються у розслабленому стані, що сприяє максимально комфортному відпочинку та відновленню організму.

Чи купувати ортопедичний матрац?

матрацПерші ортопедичні матраци позиціонувалися як вироби, створені для профілактики та лікування захворювань, пов'язаних із опорно-руховим апаратом. Лікарі «виписували» такі матраци людям, які приходять до них на прийом. Проте, з часом стало зрозуміло, що використовувати ортопедичний матрац може і цілком здорова людина. Обґрунтування дуже просте: навіщо спочатку довести до хвороби та потім займатися її лікуванням, якщо можна просто регулярно робити профілактику? Ось такою «профілактикою» і стали ортопедичні матраци.

У вас немає сколіозу, не болить спина вранці, немає остеохондрозу та інших захворювань? І не чекайте, поки вони з'являться! З ортопедичним матрацом ви в рази знижуєте ризик появи чогось із перерахованого вище. Тому ми з повною відповідальністю рекомендуємо купувати ортопедичні матраци.

Пружинний чи безпружинний?

За великим рахунком, ефективність ортопедичного матраца не залежить від наявності або відсутності пружин. Вибір кожна людина повинна робити індивідуально, виходячи зі своїх власних побажань та вимог. Як пружинні, так і безпружинні матраци відрізняються за розміром, рівнем жорсткості, товщиною та матеріалом виконання.

Наприклад, для людини вагою понад 90 кг рекомендується купувати жорсткий анатомічний матрац. А зі пружинами він буде чи ні — не так важливо. Тут, швидше, основну роль відіграють особисті переваги людини та її відчуття від сну на пружинному або безпружинному матраці, тому що основна відмінність полягає саме в тому, як людина відчуває на тому чи іншому матраці.

Розміри матраца також дуже важливі. Для оптимального вибору рекомендується взяти свій зріст і додати до нього 20 см — отримає рекомендована довжина матраца. Ширину виміряти також дуже просто: заведіть руки за голову (покладіть голову на долоні) і виміряйте відстань між ліктями. Додайте до цієї відстані 10 см – це буде рекомендована ширина матраца.

Який матрац купити?

Справді, вибираючи ортопедичний матрац, легко заплутатися. Товщина, матеріали, чохол, вага характеристик дуже багато. Але як вибрати той, який потрібний саме вам?

Є кілька загальних рекомендацій, про які ми зараз вам розповімо. Але пам'ятайте, що найкраще це отримати консультацію у лікаря-ортопеда! Тільки лікар зможе дати вам на 100% точну та правильну пораду про те, який матрац вам слід придбати.

  1. Для людей з великою вагою (110 кг і більше) краще підходять жорсткі пружинні матраци. Вони не продавлюються і набагато ефективніше підтримують хребет великих людей.
  2. Люди з вагою до 50 кг можуть придбати м'які матраци будь-якого типу.
  3. Для дітей рекомендується придбати безпружинні матраци з високим або середнім рівнем жорсткості. Такі матраци допоможуть сформувати правильну поставу, а також витримають будь-які активні ігри, адже діти так люблять стрибати, бігати та з розбігу падати на м'яке ліжко! Пружинний матрац з таким активним навантаженням може не впоратися.

Але, повторимося, вибирати матрац на сайті magdek.com.ua краще після консультації з лікарем. Не слід самостійно вибирати річ, пліч-о-пліч з якою ви проводитимете третину свого життя протягом десятиліть. Довіртеся професіоналу та залишайтеся здоровими та повними сил!