Повітряні Сили про вибухи в Саках: злітна смуга на аеродромі не пошкоджена

Коментарi:

У Повітряних Силах ЗСУ вважають, що, незважаючи на вибухи на військовому аеродромі "Саки" в окупованому Криму, росія продовжить його використовувати, оскільки злітна смуга там не постраждала.

Про це повідомив прес-секретар Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у телеефірі

Це для ворога дуже сильний "укол", неприємний. Знищено понад 10 одиниць авіаційної техніки. Ймовірно, знищений і льотний склад, і інженерний склад, який обслуговував ці літаки... безумовно, противник приховує ці втрати, а на знімках і на відео видно, що там є сліди ураження рашистів – червоні сліди.

Чи відновлять вони аеродром? Його фактично відновлювати і не потрібно. Вражена вибухами стоянка літаків. Знищена техніка. Можливо, знищений склад артилерійського озброєння: ракети і бомби, що зберігалися там. Можливо, також, склад паливно-мастильних матеріалів.

"Я думаю, що вони вже його відновлюють, питання тільки в безпеці. Для літака перелетіти з одного аеродрому на інший – не велика проблема", – сказав прес-секретар Повітряних сил України.

Ігнат додав, що в Криму є близько 5 аеродромів, які російська авіація активно використовує для агресії проти України, а всього навколо нашої країни їх у рф десятки.

"Основне на аеродромі – це злітно-посадкова смуга. Злітно-посадкова смуга там працює. Відновити аеродром не проблематично", – впевнений Ігнат

Також він висловив думку, що росіяни і далі будуть використовувати аеродром "Саки", розташований в Новофедорівці.