20-тисячна армія окупантів під Херсоном голодує, – Хлань

Вороже угруповання на правому березі Дніпра відрізали від постачання.

Після ударів ЗСУ по мостах, що сполучають правий і лівий берег Херсонщини, окупанти на Правобережжі залишилися без підкріплення. Вони не можуть отримувати ні продовольство, ні озброєння, ні свіжу живу силу.

Удари по мостах разом із систематичним знищенням складів та запасів окупантів як у тилу, так і на передовій і є початком першого етапу визволення Херсонщини. Про це сказав Херсонський політик Сергій Хлань.

Як відомо, Правобережжя і Лівобережжя Херсона з'єднують три переправи: Антонівський Залізничний і Антонівський автомобільний мости, а також міст на дамбі Каховської ГЕС. Коли всі три були пошкоджені українською артилерією, окупанти перекидали техніку, озброєння і продовольство по резервному мосту на Каховській ГЕС. Днями ЗСУ вивели з ладу і його. Тепер окупанти на Правобережжі Херсонщини опинилися в дуже складній ситуації.

Він нагадав, що незадовго до точних ударів ЗСУ по мостах окупанти хизувалися, що перекинули на правий берег Херсонщини значну кількість батальйонних тактичних груп і сформували велике угруповання живої сили з понад 20 тисяч окупантів. Тепер же загарбники опинилися перед дилемою: чим годувати цю ораву.

"Відрізання шляхів постачання зброї і озброєння робить їх небоєздатними, це раз. А по-друге, цю велику кількість людей потрібно годувати. Навіть ті зауваження, що Херсонщина прогодує, треба розуміти, що все-таки що 20 тисяч людей-це дуже багато – і прогодувати їх овочами, за рахунок яких влітку виживають люди в окупації – нереально. Саме постачання продовольством-це один з дуже вагомих елементів боєздатності армії. Сухі пайки, продовольство сьогодні російська армія не може отримувати. А це послаблює бойовий дух окупантів, якого і так немає", – запевняє Хлань.

Крім того, загарбники на Правобережжі Херсона зараз не можуть розраховувати навіть на мінімальне підкріплення.

"Ворог на Правобережжі вже перебуває без можливості підкріплення. І те, що робить наша авіація і ЗС, винищуючи польові Склади і запаси, які є в окупанта на Правобережжі, коли арта знищує тилові запаси, а фронтова Авіація – все в комплексі це вже і є фактично перелом військових дій на півдні України. Це і є фактично початок деокупації Херсонщини", – підкреслив політик.