У Повітряних силах України вперше розповіли про палаючу авіабазу в Криму

Ляпас російським ППО.

В результаті вчорашнього удару по авіабазі» Саки " в тимчасово окупованому Криму судячи з вибухів, був вражений склад авіаційного озброєння, оскільки сталася серйозна детонація.

Про це розповів прес-секретар Повітряних сил України Юрій Гнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Про вибух, який ми спостерігали у відеоматеріалах, зрозуміло, що вражений склад авіаційного озброєння. Тому що була серйозна детонація-значить, склад таки вражений. Будь-який аеродром, виведений з ладу, – це дуже добре. А ще, якщо додатково там знищено з десяток літаків-це буде взагалі справжня невелика перемога", – сказав він.

Гнат повідомив, що на аеродромі в Новофедорівці були розміщені літаки Су-30м, Су-24, Іл-76. Авіабазу» Саки " армія окупанти використовували для навчання корабельної авіації висадці на палубу корабля, однак, як нагадав Гнат, авіаносця у росіян немає. Її єдиний авіаносець, флагман Військово-Морського Флоту РФ і Північного флоту «Адмірал Кузнєцов» «задимів вже всі моря своєю трубою».

Спікер Повітряних сил підкреслив, що будь-який аеродром, що знаходиться на підльоті до України, є небезпечним, і з цього аеродрому щодня злітали літаки окупантів. Вони вже не долітають до зміїного, але цілодобово патрулюють у Чорному морі.