Вогнеборці гасили лісову пожежу під Миколаєвом у сильний вітер і під безперервними обстрілами

Горіло 10 гектарів лісу в Галициновому.

Протягом доби на території Миколаївської області виникло 19 пожеж. Дві з них сталися внаслідок ворожих обстрілів

9 серпня під обстріл потрапило Галицинівське лісове урочище.

Про пожежу хвойного настилу та лісових насаджень рятувальників сповістили о 14:40. До гасіння залучалися вогнеборці 4-ї і 5-ї державних пожежно-рятувальних частин, чергова зміна оперативно-координаційного центру, 10-й взвод гірничорятувального загону, вогнеборці Галицинівського загону місцевої пожежної охорони, працівники Миколаївського лісгоспу. О 22.30 пожежу ліквідовано на площі 10 гектарів. Гасіння ускладнював поривчастий вітер та повторні обстріли з боку окупанта.

10 серпня о другій ночі після обстрілу міста Миколаєва, вогнеборці гасили пожежу на даху приватного житлового будинку. Вогонь охопив площі 40 квадратних метрів. Він знищив стелю, пошкодив перекриття та утеплювач житлового будинку.

Інші пожежі на Миколаївщині не пов'язані з бойовими діями.

Зокрема, сатлося 13 пожеж в екосистемах. Горіли суха трава, сміття, чагарники стерня, очерет у Вознесенському, Миколаївському, Баштанському, Первомайському районах та в обласному центрі. Загальна відстань яку пройшов вогонь склала майже 19 гектарів, повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Миколаївській області.