На Миколаївщині та Херсонщині знищено «Панцир-С1», «Мста-С», Т-72, не враховуючи результатів авіаудару біля Снігурівки

Обстановка на півдні України – підсумок 8 серпня від ОК «Південь» ЗСУ

За результатами роботи ракетно-артилерійських підрозділів вже відомо, що минулого бойового дня ворог недорахується 23 військових, зенітного ракетно-гарматного комплексу «Панцир-С1», танка Т-72, самохідної гаубиці «Мста-С», 5 автомобілів, в тому числі і броньованих. Нашою штурмовою авіацією нанесено також удар по скупченню живої сили, озброєння та техніки російських окупаційних військ неподалік Снігурівки. Там результати дорозвідуються.

В Чорному морі на чергуванні ворог залишив два надводних носії крилатих ракет типу «Калібр», споряджених 16 ракетами та ВДК. Вони, як і шість одиниць корабельно-катерного складу флоту тримаються на ракетно-безпечній відстані від підконтрольного нам узбережжя.

Є результати контрдиверсійних заходів. По Миколаївщині – близько 20 зареєстрованих проваджень, затримання п’ятьох осіб, які перебувають в розшуку, виявлення обладнання, яке реєструвало фейкові облікові записи, тощо. На Одещині – продовження практики виявлення та затримання під час комендантської години не просто її порушників, а збирачів інформації про розташування стратегічних об’єктів, об’єктів критичної інфраструктури, фортифікаційних споруд та переміщень підрозділів Сил оборони. Всі фігуранти зазначених подій передані у компетентні органи для реагування.