У Миколаєві знешкодили агентурну мережу, за допомогою якої окупанти розбомбили "Екватор" « "Кристал" і " Океан»

Коментарi:

Кіберспеціалісти Служби безпеки України виявили і знешкодили двох ворожих агентів, причетних до діяльності агентурної мережі ворога в Миколаївській області.

Як повідомляє Управління СБУ в Миколаївській області, зловмисники збирали і передавали ворогу розвіддані про важливі інфраструктурні об'єкти, склади з пальним, дислокацію і переміщення живої сили і техніки ВСУ.

Отримані дані окупанти використовували для нанесення прицільних ракетних ударів і масованих артилерійських обстрілів, в тому числі по позиціях українських захисників.

В результаті зруйновані і пошкоджені кілька об'єктів суднобудівної інфраструктури міста, серед яких заводи «Екватор», «Кристал», «Океан», склади з паливно-мастильними матеріалами, розбомблені об'єкти соціальної інфраструктури.

Зловмисники, за даними слідства, потрапили в поле зору російських спецслужб завдяки неприхованим проросійським поглядам.

А з початком широкомасштабного вторгнення на них вийшов так званий відповідальний за збір розвідінформації на території Миколаївського регіону. Надалі він був посередником між співробітниками ФСБ, які координували його дії, і коректувальниками.

Зловмисники вели постійне візуальне спостереження за об'єктами, що цікавлять ворога, і надсилали результати куратору по закритих каналах зв'язку.

Для виконання деяких завдань залучали своїх знайомих.

В ході обшуків, проведених за місцями проживання агентів, виявлено та вилучено обладнання для передачі розвідданих.

На даний час їм повідомлено про підозру за ч.3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від восьми до дванадцяти років.

Тривають слідчо-оперативні дії щодо встановлення інших осіб, причетних до діяльності агентурної мережі.

Заходи по викриттю злочину проводили співробітники СБУ в Миколаївській області при процесуальному керівництві Миколаївської обласної прокуратури.