Олег Жданов назвав ціль № 2 в Криму для ракет ATACMS, по якій можна буде вдарити з Миколаєва

Коментарi:

Наступною метою після знищення Кримського мосту для Збройних сил України має стати взяття під вогневий контроль Перекопського перешийка.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов.

"Не перебити його, а взяти під вогневий контроль. І це не просто бажання чи необхідність, це мета. І якщо ми говоримо, що Кримський міст – це мета номер один, то цей перешийок – це мета номер два. Взяти його під вогневий контроль», – зазначив він.

При цьому Жданов додав, що Росія боїться, що ЗСУ зайдуть до Криму після звільнення Херсона і дійдуть до перешийка.

"У Криму немає загальновійськових частин, там 22-й корпус берегової оборони, ми його громимо, командний пункт позавчора накрили саме цього корпусу. Це Кримський корпус, який дислокується в Криму, ми його накрили, він весь на Херсонському напрямку", – заявив експерт.

"Я припускав, що там ще берегові частини – ні, там тільки частини військово-морського флоту залишилися, більше нічого немає. Так що це мета номер два-взяття під вогневий контроль», – додав Жданов.

За його словами, на даний момент ЗСУ, на жаль, не дістають туди ракетами.

"От якщо приїдуть ракети ATACMS для HIMARS і M270, то тоді так. 300 кілометрів дальність пуску, і ми можемо прямо від Миколаєва шарашити по цих перешийках, перекопах, особливо – по об'єктах інфраструктури, які там знаходяться», – пояснив експерт.