Кім заявив, що росіяни не зможуть захопити Миколаїв найближчим часом, і пояснив чому

Коментарi:

На тлі чуток про можливий швидкий наступ росіян на Миколаїв, губернатор регіону Віталій Кім заявив, що місто є недосяжною метою для росіян найближчим часом. Українські військові забезпечують надійний його захист.

Про це голова Миколаївської ОВВА Віталій Кім повідомив в інтерв'ю "Главкому".

"Можливо, у них є план де-те за півроку узяти Миколаїв, але найближчим часом це просто нереально", – сказав Кім.

За його словами, зараз виключена можливість істотного просування ворога в регіоні завдяки успішним контратакам ЗСУ на півдні України.

Читайте також Британська розвідка: Росія масово перекидає війська на Херсонщину. Починається нова фаза війни

"Росіянам зараз важко думати про наступ, оскільки вони страждають від точних обстрілів з систем HIMARS та іншого західного озброєння", – заявив глава ОВА.

На думку Віталія Кіма, необхідності в евакуації цивільних з регіону зараз немає, а ідею про те, що вона потрібна, "більше просуває Росія", щоб посіяти паніку в регіоні. Втім, зараз триває добровільна евакуація з регіону. Місцева влада допомагає бажаючим виїхати в більш безпечні місця.

"Деякі виїжджають вночі, щоб не спати під обстрілами, а потім повертаються на роботу вранці. У нас працюють 250 одиниць комунального транспорту, люди платять за проїзд і їздять у своїх справах. Немає ніяких проблем з транспортом, паливом, їжею або чим-небудь іншим, щоб вивезти звідси людей. Ось зараз дивлюся на карту: у нас п'ять напрямків відкриті — хто куди хоче, туди і їде", – повідомив Віталій Кім.