Знешкоджено агентурну мережу рф, а на адмінкордоні Миколаївщини та Херсонщині повітряні бої

Обстановка на півдні України: підсумок за 3 серпня – від ОК «Південь» ЗСУ

Ворог нарощував склад угруповання на Криворізькому напрямку за рахунок перекидання підрозділів 35-ї армії Східного військового округу. Намагався вести штурмові дії за двома напрямками: Білогірка – Андріївка та Сухий Ставок – Біла Криниця. У спробі відновити втрачене положення успіху не мав, відійшов.

Активізувалася ворожа авіація. Двічі парами літаків штурмової авіації Су-25 атаковано населені пункти Бериславського району. Гелікоптерними парами ворог п’ять разів атакував наші позиції. Втрат немає.

Околицю Костромки було обстріляно з “Града”. Одна людина загинула, одна поранена, пошкоджено три будинки та лінії електропередач.

Нашою авіацією нанесено два удари по опорним пунктам ворога в районах Благодатного і Правдиного.

За результатами виконання вогневих завдань знищено: 31 рашиста, танк Т-72, гаубиці «Гвоздика» і «Мста-Б», два міномети, три одиниці броньованої та автомобільної техніки і безпілотник-розвідник.

Підтверджено, що в Чорнобаївці знищено пункт управління 22-го армійського корпусу берегових військ чф рф.

В Чорному морі укриваються в ракетнобезпечних районах та тримають напоготові дваракетоносці із 16 ракетами і три ВДК.

Правоохоронці затримали учасників міжрегіональної російської агентурної мережі, яка забезпечувала ворога інформацією про військові і стратегічні об’єкти. Керував мережею мешканець Одещини.