Війна, розруха та кохання: як Лицарі Зимового Походу відтісняють стоять на варті Миколаївщини (фото)

Коментарi:

Щодня ворог намагається прорвати оборону на Херсонському напрямку та просунутися у бік Миколаєва. Проте українські захисники не дають "другій армії світу" переміщуватись уперед, а на певних ділянках наші воїни навіть витісняють ворога та завдають йому великих втрат.

Лицарі Зимового Походу – одні з тих, хто вже протягом не одного місяця підсмажує російських окупантів, пише АрміяInform.

- У районі ситуація не стабільна, іноді напружена. На позиціях хлопців часто «кошмарять», щодня прилітає. Постійно працює ворожа артилерія та міномети. Але ми щодня робимо все, щоб наблизити перемогу й вигнати русню з України, — розповідає кулеметник із позивним «Фенікс».

Якщо пройтися місцевістю, навколо одні розрухи, зруйновані та покинуті будинки. Ще буквально пів року тому тут вирувало життя, а нині вже не залишилось жодного місцевого мешканця.

Проте залишилось багато покинутих тварин, яких люди не змогли забрати, тікаючи від «осовободітілєй», щоб зберегти своє життя. Наші бійці постійно підгодовують їх, адже кожна жива істота заслуговує на життя. Є навіть декілька тварин, які постійно мешкають уже з військовими: котики, собачки та навіть коза, яка постійно шукає компанію, бо боїться залишатися одна. Вона навіть ходить із бійцями на позиції, щоб «розвідати» обстановку та ховається, коли чує звуки вибухів.

Вільну хвилинку тут кожен з військових проводиться по-різному. Наприклад «Фенікс» телефонує коханій, адже навіть під час війни кохання перемагає все. Нещодавно хлопець освідчився їй.

— Я відпросився на декілька днів, а тітка допомогла мені все організувати. Я швиденько вийшов з автобуса, обійшов його, мені передали букет і обручку. Вона повинна була зустріти мене на автовокзалі. Це був найщасливіший момент у моєму житті, коли я почув «так», — розповідає військовий.

Кожен із бійців чекає на перемогу й докладає всіх зусиль, щоб її наблизити.

Нещодавно воїнам бригади вдалося частково витіснити ворога.

— Ми витіснили їх із посадки, тому тепер вони можуть по нас працювати з великих калібрів: танчик, ствольна артилерія і РСЗВ. З одного боку, це радує, адже снаряди дорожчі, вони більше втрачають, — усміхаючись, розповів військовий, на ім’я Олександр на одному зі спостережних постів. — Орки постійно намагаються повернути позиції, з яких ми їх вигнали. Але ми не даємо й не дамо їм цього зробити й готові звільняти українську землю. Так, це не просто, це не швидко, але посадка за посадкою, ми виженемо ворога.