У ЗСУ запевняють, що росіяни в Херсонській області приречені і анонсували "бавовни"

Коментарi:

Управління стратегічних комунікацій ЗСУ заявляє, що окупанти, які нарощують свої сили на Херсонській області, не матимуть успіхів у наступальних діях.

За даними ВСУ, російські окупанти накопичують сили і засоби в Херсонській області для стримування контрнаступу ВСУ і підготовки наступу на Криворізькому і Миколаївському напрямках.

Свої склади з боєприпасами загарбники розміщують або на Лівому березі Дніпра, або на правому – втиснувшись в берег річки, щоб їх не дістала українська зброя.

У Страткомі зазначили, що до позицій росіян 30-40 км, а, отже, РСЗВ М142 HIMARS можуть дістати до ворожих складів.

Також, підкреслили в ЗСУ, важливо те, що у росіян немає жодного великого складу, який би забезпечував їх передові підрозділи боєкомплектом і ПММ на відстані менше 10-15 км. деякі склади окупантів взагалі віддалені від передових позицій до 30 км.

У Страткомі натякнули, що знають, в яких населених пунктах на півночі і північному сході Херсонщини розташовані склади росіян.

Тому у ЗСУ підсумували, що окупанти, які формують на правому березі Херсонщини повноцінну ударну групу, будуть забезпечені повною мірою людським ресурсом, але матимуть проблеми з технікою та супутніми витратними елементами.

"Навіть з тією наявною кількістю складів, які зараз розташовані на правому березі і поки не відчували запаху бавовни, можна говорити про те, що їх кількість недостатньо для забезпечення такої групи військ. Після того як почнуть лунати хлопки і на них, надія буде тільки на ресурс на Лівому березі", – вважає Стратком ВСУ

Важливо, що в Херсонській області є три переправи, які об'єднують лівий і правий береги Дніпра. Це Антонівський автомобільний міст поблизу Херсона, Антонівський залізничний міст і дамба Каховського водосховища в Новій Каховці.

Росіяни найчастіше використовували для перекидання своїх військ і техніки Антонівський міст, оскільки він розташований найближче до Херсона. Але після точних ударів ВСУ по мосту він став непридатний для пересування.

Зараз окупанти змушені робити чималий гак через Нову Каховку, щоб перекидати сили на правий берег Дніпра і поповнювати свої склади.

ЗСУ в цей час продовжують знищувати Російські Склади і звільняти населені пункти в Херсонській області.