З окупованої територіії Миколаївщини ворог наносив удари з повітря

Обстановка на півдні України – підсумок за 2 серпня від ОК «Південь» ЗСУ

Ворог розпочав створення ударного угруповання на Криворізькому напрямку. Цілком імовірна і підготовка контрнаступу із планами виходу на адміністративний кордон Херсонської області.

По рубежу Сухий Ставок – Білогірка окупанти спробували провести розвідку боєм за підтримки двох танків. Успіху не мали. З втратами відійшли. Нанесли два авіаційних та два ракетних удари по наших позиціях. Атаки здійснено з окупованих територій Херсонщини та Миколаївщини, вздовж лінії зіткнення, гелікоптерами та реактивними системами залпового вогню «Смерч».

Атаковано Миколаїв. Два реактивних снаряди РСЗВ «Ураган» влучили в передмістя. Жертв та руйнувань немає. В Баштанському районі силами зенітно-ракетного підрозділу збито три крилатих ракети Х-101.

Наша авіація нанесла три удари по опорних пунктах і один – по скупченню озброєння та техніки в Бериславському та Баштанському районах.

Ракетно-артилерійськими підрозділами нанесено вогневий удар по Чорнобаївці, де розташований пункт базування окупаційних військ.

Знищено 20 рашистів, два танки Т-72, гаубицю «Мста-Б», чотири одиниці автомобільної та броньованої техніки.

На виході в Чорне море з гирла Бистрого річки Дунай плавучий кран підірвався на невідомому пристрої. Силами екіпажу була організована боротьба за живучість. Пошкодження не критичні, постраждалих нема. За допомогою портового штовхача кран повернено до пункту основного базування.

Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі складається з 13 кораблів та катерів, що укриваються в ракетобезпечних районах. З них два носії 16 "Калібрів" та три ВДК.