На південний напрямок привезли загін 55-річних козаків з Бурятії

Коментарi:

Російські загарбники продовжують перекидати на південь України всі доступні для себе резерви. Левова частка підрозділів, що зганяються на лінію фронту на політично важливий для кремля напрямок, є боєздатною дуже умовно.

За даними джерел 24 канала в українських спецслужбах, деякі угруповання окупаційних військ, які в Москві планують залучати до участі в бойових діях, складаються з недосвідчених добровольців. Російське командування невдоволене тим, що на передову посилають велику кількість небоєздатних людей.

Наприкінці липня в Запорізьку область прибули в якості підкріплення понад 60 так званих бурятських козаків. Всі вони висловили своє бажання вбивати українців за гроші.

Завербували чергових найманців за класичною схемою – через так званих отаманів, які співпрацюють з військкоматами і постачають Путіну безпринципне "гарматне м'ясо" для участі у війнах на різних континентах.

Як стверджують в українських спецслужбах, загонам козаків-добровольців з Улан-Уде обіцяли легку і "безпечну" службу в Україні. Однак замість перебування на блокпостах десь далеко від лінії фронту угруповання привезли прямо на передову.

Самі бурятські Ординці такому розвитку подій не дуже зраділи. Адже серед них немає нікого, молодше 50 років. Середній вік опричників-55. Всі вони збиралися займатися патрулюванням, грабунком і тортурами цивільних, і зовсім не хотіли брати реальну участь у бойових діях.

Втім, відступати "гарматному м'ясу" не дадуть. Бо в разі втечі з передової по них стрілятимуть свої ж.

При цьому ставлення вищого командування до власних військ вкрай цинічне. Підрозділ, замість якого на Запоріжжя перекинули бурятських козаків, загинув у лобовій атаці при спробі відбити у Захисників України раніше втрачені позиції. Російські офіцери зазвичай не йдуть в бій разом зі своїми угрупованнями, але посилають їх на смерть без коливань.

При цьому солдати дуже бояться не йти в наступ, адже вважають, що їх будуть розстрілювати свої ж.