Кім закликав російських солдатів здаватися: ми вас обміняємо і тоді залишитеся живі

Коментарi:

Глава Миколаївської обласної Військової адміністрації Віталій Кім закликав російських окупантів не боятися і здаватися в полон: Україна цивілізована країна і тих, хто складе зброю, обміняє на українських військовополонених.

Демонстративна жорстокість окупантів, яка просочується в ЗМІ і соцмережі, – те, як вони обстрілюють лікарні, зупинки громадського транспорту та інше, – це все робиться ворогом, каже Кім, щоб українці їх ненавиділи, і щоб їх військові не здавалися в полон, боялися, що їх там розстріляють.

Українці окупантів "і так ненавидять", запевнив Кім, "але роблять це адресно".

"Ми всіх встановимо, і понесуть відповідальність ті, хто віддає накази, натискає на кнопку, стріляє і так далі. А росіяни, що в окопах сидять – ви не бійтеся, здавайтеся, ми не порушуємо Конвенції. Ми вас будемо міняти на наших хлопців: нам дуже багато потрібно визволяти з полону. Тому – не сс*ті, здавайтеся. Ніхто вас вбивати не буде, ми вас акуратненько поміняємо", – закликав Кім.

Крім цього, за його словами, є ще дві думки, які росіяни намагаються заронити в уми українців – що "влада не працює": "Ботами закидають обурення, частина людей підтримують на увазі своєї втоми".

Другий наратив окупантів для "бродіння умів", додав глава області, – це " катастрофа! Все знищується! Миколаїв – другий Маріуполь! Давайте сідати домовлятися з росіянами".

"Це теж – мимо. Ми всі це розуміємо – не працює. Ми стійкі", – підсумував Кім.