Передавав дані про ЗСУ та координати для обстрілів: у Миколаєві спіймали коригувальника

Коментарi:

У Миколаєві затримали чоловіка, який передавав росіянам дані про переміщення частин Збройних Сил України і координати для обстрілів.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

«За даними слідства, підозрюваний збирав і передавав спецслужбам рф відомості про позиції українських військ і об'єкти критичної інфраструктури на території Миколаєва, по яких ворог наносив ракетні і артилерійські удари», – уточнили деталі у відомстві.

Крім того, цей юда підтверджував і коригував результати обстрілів таких об'єктів. Потім цю інформацію окупанти використовували при повторних обстрілах.

При обшуку за місцем проживання фігуранта, виявлений і вилучений мобільний телефон з доказами його злочинної діяльності, який використовувався для спілкування з представниками ФСБ РФ і передачі зібраних даних розвідувального характеру.

Зловмисника затримано в порядку ст.208 КПК України. Йому оголошено підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, яка здійснює збройну агресію проти України (ч.3 ст. 114-2 КК України). Вирішується питання про запобіжний захід.