Ворог воює на півдні України за допомогою теплових пасток

Потерпають хлібороби Одещини, Миколаївщини, Херсонщини

В останній день липня на полях півдня України було дуже спекотно.

По Одещині ворог вдарив двома ракетами типу "Іскандер", випущеними з окупованого Криму. Ракети розкидали так звані теплові пастки.

«Теплові пастки схожі на снаряд, що не розірвався, або мають форму дротика з помаранчевим хвостом. У них висока температура горіння, що спричиняє значні опіки", – розповіли в ОК «Південь» ЗСУ.

Теплові пастки або хибні теплові цілі – піротехнічні пристрої відволікають ракети, випущені з землі. Вони одночасно несуть величезну загрозу для полів пшениці та ячменю на півдні України, оскільки здатні спричинити масштабні пожежі. Учора, 31 серпня, зафіксовано кілька спалахів пшеничних полів у Миколаївському районі.

У той час наша авіація нанесла два удари по опорних пунктах у районах Олександрівки та Благодатного, а ракетно-артилерійськими підрозділами нанесено удар по ворожим станціям радіоелектронної боротьби в районі Біляєвки.

Ворог в останній день липня втратив 52 військовослужбовця, 4 танки, 2 самохідні артилерійсько-мінометні установки «Нона-С», самохідна артустановку, 8 одиниць броньованої та автомобільної техніки, а також чотири склади з боєприпасами в Бериславському й Баштанському районах.

В Чорному морі корабельне угруповання ворожих сил складає 18 кораблів та катерів, що маневрують вздовж кримського узбережжя в напрямку Новоросійська. П’ять кораблів та підводний човен, споряджені 44 ракетами типу «Калібр» перебувають в готовності до нанесення ракетних ударів.