Перехід ЗСУ у наступ під Херсоном: нардеп пояснив, від чого це залежить

Коментарi:

Від чого залежить контрнаступ ЗСУ на півдні країни, розповів народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін в інтерв'ю РБК-Україна.

На його думку, у найближчі тижні, тобто до кінця літа, визначиться характер війни: одна із сторін перехопить ініціативу, розвиваючи її, або ж війна перейде в затяжну, можливо, на роки.

"Восени це вже стане зрозумілим. По-перше, всі чекають на досить активні дії України на півдні, це залежатиме від того, наскільки Україна залишить росіян без складів, і чи зможе відрізати від комунікацій по руслу Дніпра угруповання росіян у Херсонській області", – пояснив Рахманін.

Водночас для росіян важливо, наскільки швидко вони сформують 3 армійський корпус резерву в Муліному. За планом окупантів це повинно статися до середини серпня, і корпус має містити близько 15 тисяч військових. Наразі в Муліно звозять із баз зберігання техніку, артилерійські системи тощо.

"Від того, наскільки швидко їм вдасться сформувати цей корпус і наскільки ефективним буде це посилення в зоні бойових дій, багато в чому залежатиме, який характер війна носитиме далі. У вересні ми переконаємося в цьому остаточно", – наголосив Рахманін.