На Південнобузькому напрямку ворог, крім Миколаєва, обстріляв ще тридцять населених пунктів, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Розпочалася 159 доба героїчного протистояння української нації. Станом на ранок 1 серпня на Сіверському напрямку противник обстріляв Павлівку Сумської області.

На Харківському напрямку ворог застосував для обстрілів танки, ствольну та реактивну артилерію. Завдав авіаційного удару біля Мосьпанового.

На Слов’янському напрямку ворог силами розвідувальної групи намагався уточнити розміщення позицій наших військ в напрямку Мазанівки, успіху не мав, ДРГ відійшла.

На Краматорському напрямку ворог завдав авіаударів біля Григорівки та Спірного.

На Бахмутському напрямку біля напрямку Яковлівки знешкоджено розвідувальну групу противника. Ворог безуспішно вів штурмові дії у напрямках Вершини та Соледарк, успіху не мав, відійшов. Веде наступ у напрямку Бахмута, бойові дії тривають.

Триває перегрупування ворожих військ на Запорізькому напрямку.

На Південнобузькому напрямку окупанти обстрілювали із ствольної, реактивної артилерії та танків райони Миролюбівки, Нововознесенського, Високопілля, Миколаєва та ще понад 25 населених пунктів. Завдав авіаційного удару неподалік Ольгиного. Продовжує ведення повітряної розвідки БпЛА.