Відомі колаборанти та їхні куратори, які готують псевдореферендум у Херсоні

Готується фейковий референдум рф в окупованому Херсоні.

«За рахунок цього псевдоголосування рашисти сподіваються легітимізувати входження частини південної України до складу рф. Вони вже розробили концепцію підготовки до фейкового референдуму та визначили основні напрямки роботи із прив'язками до дат. При цьому фінальну дату самого голосування поки не встановлено», – повідомляють у прес-службі СБУ.

Основну роль в організації та проведенні псевдореферендуму загарбники планують віддати прокремлівській організації «Волонтери zа росію».

Під кураторством спецслужб Росії її учасники повинні розосередитися в регіоні для імітації підтримки окупантів місцевими жителями, а також створення постановочних сюжетів для росТВ. Для цього «активісти» планують організувати понад 140 одночасних проросійських пікетів, понад 30 із яких мають відбутися в обласному центрі. Висвітлювати агітаційні збори мають підконтрольні кремлю медіа-ресурси та блогери, які масово перекидаються в регіон», – додають у відомстві.

За інформацією СБУ, представники окупаційної адміністрації отримали завдання від московських кураторів щодо створення 20 «виборчих комісій» під керівництвом місцевих колаборантів. Склад «виборчкомів» мали затвердити вже до 1 серпня цього року.

Для посилення електоральної підтримки загарбники пропонують роздавати продуктові набори та стартові пакети російських операторів.

Однак, згідно з перехопленими матеріалами, колаборанти «доповідають» своїм російським керівникам про те, що херсонці не сприймають ідеї «приєднання», надають активний опір і очікують на звільнення регіону від агресорів.

СБУ ідентифікувала та встановила місцезнаходження всіх зрадників та їх координаторів з Росії, причетних до організації псевдореферендуму.