1 серпня 2022-го Миколаїв не спав усю ніч – наслідки обстрілів

Перший день серпня 2022-гоу Миколаєві почався тривожно.

Мер Олександр Сєнкевич щойно сказав, що вибухи сталися в різних районах міста. Повітряну тривогу оголосили о першій ночі, а відбій лише о пів на сьому ранку. Тривожно було і в двох районах Миколаївщини.

Миколаїв
1 серпня, після 1.00 Миколаїв вкотре зазнав масованих обстрілів. Відомо про ураження приватних будинків та подвір’їв. Поранення отримали троє містян. Внаслідок обстрілу виникла пожежа на території диспансеру. Згорів гуманітарний склад з медичними препаратами та продовольством. Без жертв. Також розбито травмпункт лікарні, пошкоджено чотири будівлі, медичний автотранспорт, вибито вікна. Попередньо без жертв. Детальна інформація уточнюється.

Миколаївський район
31 липня о 10.42 та 11.25 були обстріли околиць Новомиколаївки Первомайської громади. Сталося займання полів з зерновими та лісосмуги. Інформація про пошкодження та жертв не надходила.

Також вчора, 31 липня, о 13.40 внаслідок ворожих обстрілів біля Галицинового стилися масові пожежі на відкритих територіях. Постраждалих немає.

Баштанський район
31 липня після 16.00 та протягом ночі здійснювалися обстріли околиць села Новоолександрівка Інгульської громади, що спричинило загоряння сухої трави, туда направилися рятувальники ДСНС.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. 31 липня орієнтовно о 15.20 були обстріли територій поблизу Лепетиха, Кавказа, Веселого, Червоний Яру, Калуги, Маломихайлівського. Були знеструмлені села Лепетиського старостинського округу. Наразі електропостачання відновлено.

У Микололаївській облдеражадмінстраціїї додали, що у Вознесенському та Первомайському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.